Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο θρυλικός Σακαφλιάς


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Φίλε επισκέπτη σ’ αυτή την ιστοσελίδα θα βρεις σχετικά θέματα που έχουν γραφτεί, ειπωθεί και δημιουργηθεί γύρω από τον μύθο και την πραγματικότητα του περιβόητου και θρυλικού Σακαφλιά!
Η γοητεία και το μυστήριο που εκπέμπει ο θρύλος του "Σακαφλιά", χωρίς να υπάρχει από πίσω μια πράξη ηρωική, αγωνιστική ή τέλος πάντων, μια πράξη κοινωνικής προσφοράς, είναι το αξιοπερίεργο της υπόθεσης και αν θέλετε, η αιτία της δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας!
Ποιο είναι άραγε, εκείνο το στοιχείο που κάνει τη φήμη ορισμένων ανθρώπων να διασπά το φράγμα του χρόνου, να διατηρεί την οντότητά της και να καταξιώνεται στη συνείδηση των ανθρώπων, είτε θετικά είτε αρνητικά;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, αφήνεται στην κρίση του κάθε αναγνώστη.  Άλλωστε, αυτό το ερώτημα χρίζει περισσότερο κοινωνιολογικής ανάλυσης, και επιστημονικής προσέγγισης, για μια τεκμηριωμένη απάντηση, παρά μιας απλής και αυθαίρετης διατυπωμένης άποψης στα πλαίσια μιας ερευνητικής προσπάθειας.
Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί εδώ, είναι το γεγονός ότι, σε αυτή την έρευνα αποδείχθηκε ότι υπάρχει μια διάχυτη και αμφιλεγόμενη διάσταση της ιστορικότητας του Σακαφλιά, η οποία εκφράζεται και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως και έτσι, ανάμεσα σε αμφισβητούμενες και παραδεκτές γνώμες διαπλάθεται και διαβιώνει επί χρόνια ο μύθος του.
Η έρευνα ξεκίνησε από το πεδίο της τέχνης, με την αναζήτηση εκφραστικών στοιχείων και τη συλλογή διαφόρων ντοκουμέντων, καθώς και την συλλογή λαϊκών και καλλιτεχνικών έργων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν σχέση με το θέμα του Σακαφλιά.
Σ’ αυτή τη γοητευτική αναζήτηση της ιστορικότητας του Σακαφλιά αφεθήκαμε, περιπλανηθήκαμε, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε διάφορα σχετικά στοιχεία και γεγονότα, τα οποία και σας τα παραθέτουμε, απολαμβάνοντας την μαγεία της ερευνητικής διαδικασίας, και την ομορφιά του ταξιδιού.
Μουσική, ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία, αλλά και ότι άλλο έχει επηρεάσει το κοινωνικό γίγνεσθαι ο θρύλος του ΣΑΚΑΦΛΙΑ τα βρίσκεις σε τούτο τον ιστότοπο.
Καλή περιδιάβαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου